היתרון העיקרי בהרכבת עדשות מגע סקלרליות הוא הנוחות המעולה המתקבלת מהן ,עם יתרונות בריאותיים של עדשה קשה . הן מעוצבות כך, שאינן נוגעות בקרנית והן יוצרות מאגר דמעות מקצה אחד של הלימבוס לקצה השני,מה שגורם לקרנית להיות רטובה במשך כל שעות ההרכבה. רטיבות זאת מטפלת בעין היבשה ומזרזת ריפוי מחלות של המשטח הקדמי של העין .
אין הגבלת גיל, אפשר להתאימם לתינוקות שעברו ניתוח להסרת קטרקט מולד . הן אינן נופלות מהעיניים , קל להורים להרכיבם ולהסירן, ואינן מהוות מקור לזיהומים .
עדשות מגע מיני סקלרליות וסקלרליות הן פתרון מצוין ליובש קיצוני כי הן יושבות על שכבת מים שנותנות אספקה שוטפת של לחות לעין קבועה.
מניסיוני כיצרנית עדשות מגע ,הייחודיות שלי התאמה אינדוידואלית ביצור אישי .
המחקרים האחרונים מראים מגיל 8 ראו מאמר שלי בנושא ילדות מבעד העדשה בעיתון הארץ
ההבדל היחיד שנמצא בינם לבין מבוגרים הוא ,שהם זקוקים בממוצע לעוד 15 דקות זמן למוד להרכיב עדשות מגע.
לי יש ניסיון עם התאמה של עדשות מגע מולטיפוקליות מעל 30 שנה .המטופלים שלי מרכיבים עדשות מגע מולטיפוקליות בהצלחה רבה ונהנים מהן.
הקופות חולים מחזירות חלקית כסף עבור קניית עדשות מגע.
אורח החיים בממוצע שנתיים .
עדשות מגע סקלרליות נוחות מאד, כי הן לא נוגעות בקרנית ויוצרות מאגר דמעות מקצה אחד של לימבוס לקצה השני .הדבר גורם לקרנית להיות רטובה במשך כל שעות ההרכבה, רטיבות זאת מטפלת בעין יבשה ומקדמת ריפוי של מחלות המשטח הקדמי של העין. העדשות האלה לא נופלות מהעין, ואינן מהוות סיכון לחיידקים. הן נותנות תיקון אופטי בעיוותים של הקרנית ,צילינדר גבוה וקרנית אי רגולרית, לכן הן מהוות פיתרון מצוין לעיוותים של הקרנית אחרי ניתוחי לייזר . בקרטוקונוס וב-pmd עדשות אילו הן הטיפול היעיל ביותר לתיקון ראיה , שכן הן מונעות שפשוף של הקונוס והתקדמות המחלה. הן יציבות מאד.
פזילה הינה ליקוי ראיה בו העיניים אינן ישרות ואינן מקבילות זו לזו, ובעצם נמצאות בזוית זו לזו במבט כזה העיניים אינן מביטות יחד על אותה המטרה אלא כל עין ממוקדת על מטרה אחרת.
הפזילה פוגעת בראיית עומק והיא יכולה לגרום לעין עצלה. אצל מבוגרים תגרום לכפילות. תמונות שונות בו זמנית לאותה עין.
הסיבות רבות: גורם תורשתי, מחלה כללית שפוגעת ברקמת חיבור, שפשוף מתמיד של העיניים, שינה עם עדשות מגע, סיבוך של ניתוח להסרת משקפים.
לא, מעט מגיעים היום זקוקים לניתוח השתלה תודות לטיפול המונע את הידרדרות בשם קרוס לינקינג
אחוז הסובלים הוא 2%
1:2000
לא בהכרח, היום יש לנו טיפולי מניעה כמו cross linking אבל לרוב צריכים להתאים עדשות מגע אחרי השתלת קרנית או טיפול מונע .
עדשות מגע משפיעות רק על המשטח החיצוני של הקרנית ולכן כאשר יש לנו עיוותים גם במשטח הפנימי של הקרנית לא נגיע לראיה אופטימאלית עם עדשות מגע.
לסובלים ממחלת הקרטוקונוס עדשות מגע תמיד יתנו ראיה טובה יותר ממשקפים .
אור עובר דרך משטח חלק וכאשר הקרנית מעוותת , המשטח לא חלק והאור מתפזר
כאשר לא מצליחים להגיע לראיה טובה בעזרת משקפים עוברים להרכבת עדשות מגע
לא, עדשות מגע סקלרליות משפרות את הראיה וכתוצאה מזה את איכות חיי המרכיב
התייצבות או עצירת המחלה אינה קשורה להרכבת עדשות מגע.
עדשת מגע סקלרלית היא עדשה הנשענת על שכבת הלובן של העין (סקלרה)
ואינה נוגעת בקרנית , אינה גורמת לנזק לחיכוך או שיפשוף.
עדשה זאת גדולה , אינה מורגשת בעין ונוחה .
עדשת מגע סקלרלית מתאימה למי שיש בעיות בקרנית כמו במחלת הקרטוקונוס , עיוותים אחרי ניתוחי לייזר, יובש חמור בעין , צילינדרים גבוהים , אחרי השתלת קרנית , טראומות בעין ,מחלות שונות הגורמות ליובש כגון : סטיבן וגונסון , סג’ורן, לופוס ועוד
עדשת מגע טורית נועדה לתקן צילינדר
לא מומלץ לישון עם העדשות אך במקרים מיוחדים ובהוראתו של האופטומטריסט זה יכול להיות אפשרי
עדשות מגע מולטיפוקל מתאימות לכל המרחקים, בעלות מבנה מיוחד. העדשה יושבת על העין
והמבנה שלה מותאם לענות לכל הליקויים
מומלץ להרכיב עדשות מגע עד 8 שעות, לעיתים אפשר להרכיבן יותר אבל רק באישור האופטומטריסט
עדשות מגע לא עפות מהעין, הן לא נשברות ולא מתכסות באדים כמו במשקפים. הן נשארות במקומן על החלק הקדמי של העין.
ממש לא! מבנה עין מונע מגופים כמו עדשות מגע להגיע מאחורי העין ואין סיבה לדאגה. אין להן לאן ללכת.
כמו בכל דבר צריך מיומנות וניסיון. אצל כל אחד זה שונה אבל ברגע שיודעים זה קל ומהיר.
ישנן עדשות מגע רכות עם צילינדר לזמן ארוך וחד פעמיות. עדשות מגע צילינדר מעניקות ראיה טובה ונוחה בדיוק כמו עם משקפים.
עדשות מגע מתאימות בכל גיל וישנם סוגים המתאימים לעין יבשה וכן עדשות מגע מולטיפוקל המתאימות לכל מרחק
קיימות עדשות מגע שיכולות להתאים לעין יבשה. הפריצת דרך האחרונה היא של חברת אלקון שפיתחה עדשת סיליקון הידרוג’יל יומית עם ליבה שיש בה מים בשם dt1daily total one
הרכבת עדשות אילו מאפשרת להרכיב עדשות מגע גם במקרים קיצונים של יובש.
עדשות מגע מתאימות לאנשים שצריכים להרכיב עדשות מגע לכל המרחקים.
במיוחד לאנשים בגיל הפרסביופיה (זוקן ראיה)
עדשות מגע קיימים בכל הסוגים רכות קשות נושמות.
ההמלצה היא להרכיב 8 שעות הרכבה. מעבר לכך צריך לבדוק את העיניים ולראות
אם אפשר להרכיב.
אסור לשחות או להתרחץ עם העדשות מגע. הבריכות הם מקור לזיהומים ולחיידקים. החיידק השכיח שנמצא בבריכות הוא אקנטמבה. במקלחת העדשות נדבקות לעין לכן לא מומלץ להרכיבן.
למוח לוקח בהדרגה חודש ימים הוא יסתגל למה שיותר קל לו ברוב המקרים ההסתגלות היא קודם למרחק, אחר כך לקריאה ובסוף לביניים.
בממוצע לוקח חודש ימים להסתגל למשקפי מולטיפוקל
בתקופת ההסתגלות רצוי להתחיל בהדרגה במצב נייח ורק אחר כך לעבור למצב נייד. ככל שנרכיב יותר זמן נסתגל יותר מהר
שילוב של בדיקה מדויקת של האופטומטריסט ,איכות העדשה סימון מדויק המרכזים, ביצוע חיתוך העדשה למסגרת, בחירת המסגרת הנכונה, והסבר ללקוח כיצד להסתגל
עדשה מולטיפוקל אינדיבידואלית מותאמת לפי צרכי הלקוח , נתוני מסגרת, מרחק וגובה אישונים, זווית פנטוסקופית (יחס בין מוט מסגרת לפרונט מסגרת). מנח פנים,וצרכי הלקוח.
ישנם הרבה סוגי עדשות מולטיפוקל של חברות שונות עם טכנולוגיות שונות. ככל שהעדשה עם תעלה רחבה, מעבר רך בין המוקדים יהיה קל יותר להסתגל.
זמן ההסתגלות הממוצע לוקח חודש ימים ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לרגישות.
כיצד להסתגל למולטיפוקל?
יש להרכיב את המשקפים לכל אורך היום. בהתחלה’ במצב נייח בבית ובהמשך במצב נייד מחוץ לבית.
אם ישנו קושי, יש לבצע זאת בהדרגה אבל להתמיד להרכיב רק את משקפי המולטיפוקל כל הזמן.
במהלך ההסתגלות יתכן קושי בירידת מדרגות, זה עובר, אבל יש להסתכל במבט ישר או למטה כאשר יורדים מדרגות. לקריאה נוספת על הסתגלות למשקפי מולטיפוקל.
עדשה מולטיפוקל בנויה מאזור מרכזי שנראה כמו תעלה בו נמצאים המוקדים מהרחוק למעלה ועד הקרוב למטה. בצידי העדשה קיים שטח מת.
עדשת מולטיפוקל היא עדשה המורכבת משלושה מוקדים עיקרים. בחלקה העליון אזור המרחק.
בחלקה האמצעי אזור הביניים, ובחלקה התחתון אזור הקרוב.
אופטומטריסט המתמחה בכל תפקודי הראיה כמו פזילה, מיקוד.
האופטומטריסט המתמחה במשקפי ראיה מולטיפוקל ימליץ לכם יבחר את העדשה הנכונה לפי הצרכים.
אופטומטריסט מוסמך הוא אופטומטריסט שעבר את בחינות הרישוי של משרד הבריאות.
וקיבל את הרישיון . ניתן להיכנס לאתר של משרד הבריאות ולחפש את שמו.
במחלת הקרטוקונוס אפשר להרכיב משקפים במידה וזה עוזר כי זה גוף הנמצא מחוץ לעין. במידה וזה לא עוזר יש לעבור לעדשות מגע.
עדשות מגע לא עוצרות את הקרטוקונוס אלא משפרות את איכות הראיה
את הראיה יש לבדוק אצל רופא עיניים עם הרחבה / טיפות ובמקביל יש להשלים את הבדיקה אצל אופטומטריסט.
אופטומטריסט בדרך כלל הוא מומחה בהתאמת משקפים ועדשות מגע. ארזה מתמחה בנוסף לטיפול בבעיות מורכבות בראיה כמו התאמת עדשות מגע לקרטוקונוס בכל שלבי ההתפתחות, התאמת עדשות מגע במספרים גבוהים ובצילינדר גבוה, בהתאמת מולטיפוקל משקפים ועדשות מגע במספרים גבוהים.
מולטיפוקל נתאים לכל מי שצריך משקפים לכל המרחקים . שכיח מעל גיל 40, בזוג אחד ניתן פתרון נוח המשפר לנו את איכות החיים. טיפים לרכישת משקפי מולטיפוקל.
סיבות רבות לעין היבשה. ישנם סיבות חיצוניות כמו: ניתוחים, שינויים במזג האוויר, עבודה ממושכת מול מחשב ללא מצמוץ, קריאה ממושכת, ניתוחים קוסמטים לעין.
סיבות פנימיות|: שינויים הורמונים, מחלות עיניים, גלולות, תרופות, טיפולים כימו תרפים, טיפול בפצעים (אקנה). למידע נוסף על עין יבשה.
בחורף השמש אמנם מסתתרת מאחורי העננים, אולם למרות העננים רמת הקרינה בעינה עומדת וכך גם הסכנות שהיא עלולה לגרום למרכז הראייה. לכן, חשוב להגן על העיניים באמצעות משקפי שמש גם אם נדמה שמזג האוויר סגרירי.
פזילה אינה רק בעיה קוסמטית. פזילה יוצרת גם בעיה תיפקודית – חוסר התפתחות מוחית של הראייה הדו עינית. לצד הבעייה התפקודית הפזילה גורמת בדרך כלל גם לבעיה רגשית. ילדים ובמבוגרים עם פזילה סובלים לעיתים מנזק רגשי לכל החיים, נזק הנגרם בשל אופן ההתייחסות של האחרים לליקוי הראייה שלהם.
את מקצוע האופטומטריה לומדים במוסד להשכלה אקדמית במשך ארבע שנים.
בארץ ישנם שני מוסדות המאפשרים לימוד אופטומטריה: אוניברסיטת בר אילן, ומכללת הדסה. האופטומטריסט בודק ראייה, מתאים משקפיים ועדשות מגע ומטפל בכל תפקודי הראייה.
ציפוי אנטי רפלקס הוא ציפוי דק לעדשות המשקפיים המונע השתקפויות וסינוור. ציפוי האנטי רפלקס מאפשר ראייה טובה יותר. בדרך כלל ציפוי האנטי רפלקס משולב עם ציפוי uv (נגד קרינה) ונגד שריטות. ציפוי האנטי רפקלס העמיד ביותר הוא ציפוי שניתנת לו אחריות למשך שנה ועד חמש שנים.
קניית עדשות מגע ללא מרשם או התאמה של אופטומטריסט מסוכנת מאד. הדבר יכול לפגוע בעיניים ולהוביל לנזק בלתי הפיך.
מומלץ לך לעבור ולהשתמש במשקפיים עם עדשות מולטיפוקל. משקפיי ראייה ועדשות מגע מולטיפוקל נותנות מענה מתאים ונוח לכל המרחקים. זוג אחד מתאים לכל השימושים, ואין יותר צורך להחליף בין כמה זוגות משקפיים.
חשוב לבצע בדיקות ראייה בשלבי ההתפתחות השונים של מערכת הראייה של הילד: הבדיקה הראשונה אמורה להיערך בסמיכות ללידת התינוק, הבדיקה השנייה בגיל 6 חודשים והשלישית בגיל 3 שנים. לאחר מכן, בגיל 6 שנים, יש לבצע בדיקת ראייה הכוללת הרחבת אישונים, אצל רופא עיניים, בכדי לגלות ליקויי ראייה ומחלות עיניים. גילוי מוקדם של בעיות עיניים וראייה עשוי להוביל לריפוי, בעוד שגילוי מאוחר עלול לתרום ליצירת נזק בלתי הפיך.
בעת החלטה על עדשות מולטיפוקל יש לשים לב שהעדשות הן מתוצרת חברה מוכרת וידועה, הנותנת אחריות לתקופת ההסתגלות לעדשות. העדשות חייבות להיות בעלות תעלה רחבה, מעברים רכים ובליטוש דיגיטלי המקל על ההסתגלות לעדשות.
שימוש בעדשות מגע בהחלט מחייב פיקוח והשגחה. למען שמירה על בריאות עיני המטופל, על האופטומטריסט להקפיד שהמטופל יגיע לביקורות במועד.
ניתן להתאים עדשות מגע לבעלי עיינים יבשות. לבעלי עיניים יבשות יש להתאים עדשות מגע העשויות מחומרים חדישים הסופחים נוזלים, ומשמרים את הלחות בעין. את עדשות מגע העשויות מחומרים מתקדמים אלה, ניתן להרכיב בנוחיות ובמשך שעות רבות.
ניתן להתחיל להרכיב עדשות מגע כבר בגיל שמונה. מחקרים עדכניים בנושא מוכיחים שילדים בגיל 8 ניהנים במיוחד מעדשות המגע שלהם. שימוש בעדשות מגע בגיל צעיר משנה לטובה את חיי הילד. ההבדל היחידי שנמצא לגבי שימוש בעדשות מגע, בין מבוגרים לילדים, הוא שילדים זקוקים בממוצע ל – 15 דקות נוספות בכדי ללמוד בפעם הראשונה כיצד להרכיב את עדשות מגע.
האופטומטריסט אותו בוחרים חייב להיות אופטומטריסט מוסמך, בעל רישיון עיסוק באופטומטריה מטעם משרד הבריאות. לפני שהולכים להיבדק אצל האופטומטריסט יש לוודא שהוא רשום באתר של משרד הבריאות, מומלץ גם לוודא שהוא בעל ניסיון. בעת הבדיקה אצל האופטומטריסט יש לוודא ולראות את רישיון העיסוק שלו באופטומטריה.