מחקר: עדשות MiSight מאיטות התפתחות קוצר ראייה אצל ילדים

קוצר ראייה אצל ילדים מאופיין במקרים רבים בהגדלת המספר של העדשה ובצורך להחליף משקפיים באופן תכוף. אולם אי הנוחות הזו אינה הבעיה האמיתית. מאחורי התפתחות קוצר ראייה אצל ילדים (מיופיה) מסתתרות סכנות חמורות יותר בהמשך חייהם, כמו קטרקט בגיל צעיר, לחץ תוך עיני (גלאוקומה) והיפרדות רשתית. לאחרונה הציגה חברת CooperVision עדשות מגע ייחודיות שיכולות לתת מענה לבעיה ולהאט את קצב התפתחות קוצר הראייה אצל ילדים.

השיטות השונות להאטת התפתחות קוצר ראייה אצל ילדים

קוצר ראייה נוצר עקב שתי סיבות אפשריות: קמירות יתר של העדשה או של הרשתית, ומצב של התארכות גלגל העין. טיפולים שמטרתם לבלום את קצב התפתחות קוצר הראייה מתמקדים, אם כן, בניסיון למנוע את קמירות היתר או את התארכות גלגל העין.

בכתב העת Ophthalmology פורסם לפני כשנתיים מחקר מקיף שבדק 16 שיטות לשליטה בקוצר ראייה. המחקר כלל שיטות תרופתיות כמו טיפות אטרופין בריכוזים ובמינונים שונים, שיטות של אורתוקרטולוגיה שמטרתה להשפיע על צורת הקרנית בעזרת שימוש בעדשות קשות נושמות בלילה, וגם טיפולים התנהגותיים הכוללים שימוש בעדשות מולטיפוקל.

מסקנות המחקר היו שחלק מהטיפולים יעילים בשליטה על קוצר ראייה, אולם, בצד המסקנות החיוביות, הטיפולים היעילים כוללים גם חסרונות ורופאי העיניים מסתייגים לעיתים משימוש בהם בשל תופעות לוואי שונות.

הפתרון החדש: עדשות MiSight של CooperVision

CooperVision היא חברה בינלאומית הנחשבת לאחת המובילות, הגדולות והאמינות בעולם בתחום פתרונות הראייה. לאחר מחקר שארך כשבע שנים, פיתחה החברה את עדשות MiSight, עדשות מגע יומיות טיפוליות המתאימות במיוחד לילדים. עדשות אלה מצליחות, חוץ מלהביא לשיפור הראייה המיידי עקב קוצר הראייה של הילדים, גם להאט את קצב התפתחות קוצר הראייה.

מחקר שנעשה על עדשות MiSight הוכיח את יעילות השימוש בעדשות המגע בהאטת קצב התפתחות המיופיה בילדים. ממצאי המחקר, שכלל 144 ילדים וילדות בעלי קוצר ראייה בני 8–12 מאנגליה, קנדה, סינגפור ופורטוגל, מצביעים על כך שאצל ילדים שהרכיבו את העדשה החדשה קצב התקדמות המיופיה פחת ב-59% בתוך שלוש שנים, וקצב התארכות גלגל העין פחת ב-52%, לעומת ילדים שהרכיבו עדשות מגע רגילות לתיקון הראייה.

מתוך הילדים שהשתתפו במחקר, רק אחד משלושה ילדים שהרכיב את עדשות המגע חווה במשך תקופת הזמן הזו עלייה במיופיה של יותר מ-0.75D, בהשוואה לשלושה מכל ארבעה ילדים שהרכיבו עדשות מגע חד מוקדיות יומיות. בכך היווה המחקר פריצת דרך, שכן הוא הראשון שהוכיח יעילות של עדשות מגע בהאטת מיופיה בילדים.

הילדים שהשתתפו במחקר דיווחו שעדשות המגע העניקו להם ראייה ברורה למרחקים שונים, יותר מ98% דיווחו שהם רואים טוב מחוץ לבית, ו-90% דיווחו שהם רואים טוב במהלך הכנת שיעורי בית, קריאה, צפייה בטלוויזיה ומשחק במשחקי מחשב.

המחקר הוכיח לא רק יעילות אלא גם נוחות

אחת הבעיות של פתרונות קודמים להאטת מיופיה אצל ילדים הייתה חוסר הנוחות שעליו דיווחו הילדים. עדשות MiSoght מטפלות גם בזווית זו, שכן הן תוכננו לשימוש קל ונוח על ידי ילדים.

במחקר, ילדים בני שמונה שטרם התנסו בעבר בעדשות, דיווחו על נוחות ועל התנהלות קלה איתן. 85% מהילדים דיווחו שהעדשות היו נוחות להרכבה, יותר מ-90% מהילדים דיווחו שהם לא הרגישו או הרגישו רק לעיתים את העדשה במהלך ההרכבה ו-100% מהילדים דיווחו שהעדשות היו קלות להסרה. נוסף על כך, נמצא כי אחרי שימוש במשך שבוע ימים, ילדים הזדקקו לעזרה מינימלית מההורים בשימוש בעדשות, וההורים התרגלו מהר והרגישו בנוח עם העובדה שילדיהם מרכיבים עדשות מגע.

התפתחות קוצר ראייה אצל ילדים: הפתרון כבר כאן

קוצר ראייה אצל ילדים (מיופיה) הוא תופעה נפוצה מאוד, תופעה שעשויות להיות לה השלכות בהמשך חייו של הילד. כיום אפשר להאט התפתחות מיופיה במגוון דרכים, ועדשות MiSight מציעות את הפתרון הנוח והקל ביותר עבור הילדים והוריהם.

העדשות פשוטות להתאמה ועצם היותן יומיות מצמצם משמעותית את הסיכוי לזיהום הקיים בשיטות טיפול אחרות. הן מתאימות לשימוש מהרגע שבו הילד יכול להרכיב ולהסיר בעצמו את העדשות, ועד שהראייה מתייצבת.

כמי שמכירה את כל שיטות הטיפול בהאטת מיופיה אצל ילדים, וכמי שהוסמכה על ידי CooperVision להתאים עדשות MiSight למטופלים, אני מפצירה בכם, ההורים, לא להזניח את התפתחות קוצר הראייה של ילדיכם. תאמו ביקור בטופס למטה, ויחד נמצא את הפתרון שהכי מתאים לכם.

ארזה פרוכטר

ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc
טל’ נייד 052-2512312

למידע נוסף מלאו פרטים בטופס

    שם (חובה)

    דואר אלקטרוני (חובה)

    טלפון (חובה)

    נושא

    תוכן ההודעה




    לתיאום פגישה נא למלא את הטופס

    * שדות חובה מסומנים בכוכבית.

    לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים – צרו איתנו קשר עכשיו:

    ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc
    מומחית בקרטוקונוס ועדשות מגע מולטיפוקליות בהתאמה אישית

    פוסטים אחרונים:

    Call Now Button