עדשות מגע קשות נושמות (RGP): יש מקרים שזה הפתרון הטוב ביותר

עדשות מגע קשות הפכו לפחות פופולריות עם השנים, במיוחד לאחר כניסתן לשוק של העדשות הרכות. הסיבה המרכזית לכך היא ההסתגלות הקשה הנדרשת לעדשות מגע קשות לעומת העדשות הרכות. ההסתגלות הזו לא רק ארוכה יותר, אלא אף עשויה להיות מורגשת גם בשימוש הרציף בעדשות שכן בכל שימוש בעדשה על העפעף להסתגל למפגש הקצה של העדשה הקשה. עם הזמן העפעף מתקשה ואז לא מורגשת העדשה.

עדשות קשות נושמות: יותר בריא, יותר גמיש

סיבה נוספת לפופולריות הנמוכה יחסית של עדשות מגע קשות היא בכלל סטיגמה. בעבר, היו עשויות עדשות מגע קשות מחומרים שאינם נושמים ואינם מעבירים מספיק חמצן אל העין, מה שגרם לחוסר נוחות ולפגיעה בבריאות העין. אולם, כאמור, מדובר בסטיגמה שכן כיום מיוצרות עדשות מגע קשות נושמות (RGP). ייצור עדשות קשות נושמות נעשה מחומר סיליקון המאפשר מעבר חמצן ישירות לקרנית העין, ובנוסף לכך מאפשר גמישות קלה של החומר, שמקלה את ההסתגלות. לאחר סילוק החסרונות המרכזיים של העדשות הקשות, ניתן לדבר על היתרונות הרבים שלהן בהשוואה לעדשות רכות.

עדשות מגע קשות נושמות: מדגישות מחדש את היתרונות

עדשות מגע קשות נושמות, הפותרות את הבעייתיות של עדשות המגע הקשות מהעבר, מחזירות אל התמונה את יתרונות העדשות הקשות. כך, למשל, עדשות מגע קשות ניתנות להתאמה מדויקת, ומעניקות חדות ראייה טובה יותר. העובדה שהן עשויות מחומרים יציבים השומרים על צורת העדשה גם בזמן מצמוץ מוסיפה לחדות זו.

גם התחזוקה של עדשות מגע קשות זולה יחסית, והן מאפשרות את ליטוש העדשה במקרה של שינוי מרשם. בנוסף, עדשות קשות נושמות אינן מכילות נוזלים ולכן חיידקים וחלבונים לא נצמדים אליהן.

במקרים מסוימים, עדשות קשות נושמות הן הפתרון המיטבי. כך, למשל, בכל הנוגע לאנשים בעלי צילינדר, שכן עדשות קשות יכולות לתקן עד 4 צילינדרים בלי צורך בעדשה מיוחדת.

התאמת עדשות מגע קשות נושמות: 3 סיפורי מקרה

כאמור, במקרים מסוימים עדשות מגע קשות נושמות נותנות את המענה הטוב ביותר. אולם, נדרשת מומחיות רבה להתאמת עדשות אלה מכיוון שהעדשה קטנה יותר וקשיחה ונדרש דיוק רב בהתאמת הקוטר והקימור שלה אל העין.

כאופטומטריסטית המתמחה בייצור ובהתאמת עדשות מגע אני נתקלת באינספור מקרים שבהם אנשים מתייאשים מהרכבת עדשות מגע רכות או קשות לפני שהם שומעים על הפתרון החדש של עדשות מגע קשות נושמות, וחבל.

הנה כמה מקרים שבהם מטופלים באו אליי לקליניקה מיואשים, ולאחר בדיקה, התאמה וחשיבה יצירתית יצאו מרוצים.

המרצה לתקשורת שרצתה לראות את כל הכיתה

ד’, בת 37, היא מרצה לתקשורת. ד’ סובלת מצילינדר גבוה וממשקפיים המגבילים את שדה הראייה שלה. היא מנסה כבר זמן רב לעבור לעדשות מגע שיאפשרו לה להרחיב את שדה הראייה ולקלוט את כל הכיתה במבט אחד, אך בכל פעם שניסו להתאים לה עדשות מגע היא חוותה אי נוחות, טשטושים ואי יציבות של העדשה בעין.

אחד מרופאיה של ד’ הפנה אותה אליי. מבדיקות שערכתי לד’ עלה שעדשות רכות לא יתאימו למבנה העין שלה, בין השאר בעקבות צילינדר גבוה. ייעצתי לד’ לנסות עדשות קשות נושמות, שהמבנה שלהן יציב יותר ולא מאפשר היווצרות משקעים בעדשה גם לאחר כמה שעות הרכבה.

בתוך פחות מחודש ד’ הסתגלה לחלוטין לעדשות וגם לאחר יום שלם של הרכבה היא לא חווה סחרחורות ומדווחת על ראייה חדה מתמיד. היא גם נהנית יותר ללמד.

הצלם שלא רצה לחזור למשקפיים

א’, בן 29, הוא צלם מקצועי שבמשך כמה שנים הרכיב עדשות מגע. באופן פתאומי פיתח א’ אלרגיה לנוזל התמיסה של עדשות המגע הרכות שלו. הוא ניסה להחליף כמה סוגי תמיסות ועדיין העדשות גרמו לו לתגובות אלרגיות ולנפיחות והוא נאלץ לחזור למשקפיים. א’ הגיע אל הקליניקה שלי כשהוא מתוסכל, שכן צילום עם משקפיים מפריע לו בעבודתו כצלם.

במקרה של א’, ניתן היה לעקוף את הצורך בנוזל תמיסה על ידי שימוש בעדשות מגע קשות נושמות שמאפשרות מעבר חמצן גם ללא נוזל כלשהו. על אף שההסתגלות לעדשות מגע קשות אורכת כחודש, א’ הסתגל אליהן בתוך שבועיים. בכל זאת, גם המקצוע שלו מלא בעדשות.

המוזיקאי שחלה בקרטוקונוס

ל’ הוא מוזיקאי שאובחן בגיל 40 כחולה קרטוקונוס, מחלה שבה הקרנית מתעוותת מצורת כיפה לצורה קמורה יותר המזכירה חרוט. האבחון המוקדם של המחלה אפשר את ייצוב הראייה שלו, אך הוא עדיין נזקק לעדשות מגע שיתקנו את הנזק שכבר נגרם. ל’ הופנה אליי ע”י הרופא שטיפל בו וזאת לצורך התאמת עדשות.

לאחר בדיקה מקיפה שערכתי, ראיתי שלא ניתן להתאים במקרה זה עדשות מגע רכות למבנה העין. במקרה זה המלצתי על עדשות מגע קשות העשויות מחומרים יציבים ומתקנות את הצילינדר הגבוה שלו בצורה מרבית .

לא קל להסתגל לראשונה לעדשות מגע בגיל 40, אבל ל’ עשה זאת בתוך כחודש וכיום מדווח על ראייה טובה ללא תופעות לוואי.

סיכום: הישארו עם ראש פתוח

היזהרו מסטיגמות ומפתרונות מקובעים. ניסיוני מלמד שלכל בעיית ראייה יש פתרון מתאים. צריכים רק לבדוק לעומק, להיות מעודכנים בפיתוחים החדשים, לחשוב יצירתי ולהתאים לכל אחד את הפתרון האישי שלו.

ניסיתם בעבר להרכיב עדשות ולא הצלחתם להסתגל? בואו להיבדק. נמצא לכם פתרון.
500x500-79

 ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc

טל’ נייד 052-2512312

 למידע נוסף מלאו פרטים בטופס

    שם (חובה)

    טלפון (חובה)

    תוכן ההודעה




    לתיאום פגישה נא למלא את הטופס

    * שדות חובה מסומנים בכוכבית.

    לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים – צרו איתנו קשר עכשיו:

    ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc
    מומחית בקרטוקונוס ועדשות מגע מולטיפוקליות בהתאמה אישית

    פוסטים אחרונים:

    Call Now Button