עדשות מגע מגיעות בשלל של צבעים, גוונים וסוגים. עשות מגע מיוחדות, עם מספר או בלי מספר, עם צבע או שקופות, רכות או קשות, יומיות או שנתיות. הסוגים השונים של עדשות מגע שקיימים היום הם רבים, ועומדת בפנינו האפשרות לנטוש את המשקפיים לטובתן, או להחליף את צבע עיננו למשהו אחר. מה הן עדשות מגע מיוחדות, אילו סוגים שונים קיימים ולמי נמליץ להשתמש בהן?
מהן עדשות מגע מיוחדות?
יותר מ-125 מיליון אנשים בעולם מרכיבים עדשות מגע. יותר ויותר אנשים זונחים את ההתעסקות במשקפי הראייה שלהם לטובת עדשות. בשל הדרישה ההולכת וגדלה לעדשות מגע בארץ ובעולם, בשנים האחרונות נוצרו יותר ויותר טכנולוגיות מתקדמות בתחום הזה. עדשות מגע מיוחדות נוצרות בטכנולוגיה חדישה ומתקדמת במיוחד, בשונה מהסוגים המוכרים לנו. תחום עדשות המגע המיוחדות התפתח באופן משמעותי ביותר במהלך השנים האחרונות. גם מבחינת חומרי גלם וטכנולוגיה, וגם מבחינת טווח המקרים עבורם עדשות מסוג זה מסוגלות לספק פתרון יעיל ומתאים.
למי מתאימות עדשות מגע מיוחדות ובאילו מקרים?
עדשות מגע הן כבר מזמן לא מיועדות רק עבור אלו מאתנו שבוחרים להימנע ממשקפיים. אנשים רבים מרכיבים אותן מסיבות שונות ואישיות. למשל, אנשים שלא מצליחים להגיע לחדות ראיה מקסימלית באמצעות משקפיים, צילינדר גבוה במיוחד, פגיעה עינית, ליקויים בראייה ועוד.
מה המטרה העיקרית בהרכבת עדשות מגע מיוחדות?
המטרה העיקרית של עדשות מגע מיוחדות היא שיפור של איכות הראייה לאחר מקרים של פציעה עינית. במקרים רבים בהם יהיה צורך בביצוע של טיפול חרום אקוטי על מנת להציל את העין והראייה, יהיה זה הדבר העיקרי שרופאי העיניים יתמקדו בו. עם זאת, לעיתים לא ניתנת על ידי הצוות הרפואי מספיק חשיבות לשלב הבא, הלא הוא הצורך בשיפור חדות הראייה שנפגעה עקב הטראומה שהעין עברה, או ההצטלקות שנוצרה עקב הפגיעה. במקרים ייחודיים אלו, לא ניתן להתאים משקפי ראייה העונים באופן מלא על הצרכים המיוחדים של המטופל. וכאן, נכנסות לתמונה עדשות מגע מיוחדות. רופא העיניים המטפל יידרש לעבוד במעין שיתוף פעולה עם האופטומטריסט המומחה על מנת להעניק את הפתרון המתאים ביותר עבור המטופל ולהשיב את ראייתו באופן תקין.
בנוסף לפתרון הפונקציונלי שעדשות מגע מיוחדות מעניקות, הן טומנות בחובן גם פתרונות אסתטיים. קיימים לא מעט מקרים בהם לא התאפשר לשקם את הראייה כראוי ונותרת צלקת או קרנית לבנה. מצבים אלו עלולים להפריע למטופל מבחינה אסתטית באופן משמעותי. במקרים אלו, ניתן להתאים עדשות מגע מיוחדות קוסמטיות, לשיפור המראה.
מה בנוגע לסוגים של עדשות ראייה מיוחדות?
מבין הסוגים של עדשות מגע מיוחדות ניתן למצוא עדשות מגע סקלרליות, רכות או קשות. עדשות מסוג זה הן לרוב קשות יותר מהעדשה הקלאסית (גם בגרסה הרכה שלהן), אך כמעט בלתי מורגשות בעין. מדידות ובדיקות מבוצעות במעבדה ייחודית טרם הרכבת העדשות. אפשר ליצור ממש מפה טופוגרפית חכמה של העין ולהתאים אותן במדויק.
סוגים נוספים של עדשות מגע מיוחדות הם עדשה היברידית, עדשה פיגיבק, עדשות קוסמטיות, עדשות לקרטוקונוס, עדשות בהתאמה אישית לצילינדרים גבוהים במיוחד, ועוד. הסוגים השונים מעניקים טווח רחב של פתרונות למצבים שונים. כך ניתן בעצן להתאים את עדשות המגע המיוחדות באופן אישי לעיני המטופל ולהפחית את תופעות הלוואי של הבעיה האופיינית שקיימת.
אולי יעניין אותך גם: