עדשות מגע מולטיפוקל למי מתאים?

למי מתאימים? באיזה גיל? איזה סוגים?

בעידן החדש שיש צורך גבוה בראיה לכל המרחקים במיוחד לאזור הביניים המחשב, יותר ויותר אנשים נזקקים לעדשות מולטיפוקל לקראת העשור הרביעי.

עדשות מגע מולטיפוקל נותנות מענה לרחוק ביניים וקריאה.  לקראת גיל 40 ישנה הידרדרות בראיה לקרוב . מדובר בפרסביופיה – זוקן ראיה, ישנה ירידה בגמישותה של העדשה שבעין והידרדרות הזאת ממשיכה עד גיל 60 ומתייצבת.

בגיל 40 אנשים מתלוננים על קושי בראיה לקרוב ואז הם פונים לבדיקה אצל רופא עיניים או אופטומטריסט. הרופא עיניים שבודק את בריאות העין מפנה את המטופל לאופטומטריסט להתאים עדשות מגע מולטיפוקליות . ההסתגלות לעדשות אילו לוקחת מספר שבועות עד שהמוח לומד איך לבחור את התמונה והאזור הנכון למטרה.

לעדשות מגע מולטיפוקל ישנם מספר מוקדים , אזור למרחק, אזור לביניים ואזור לקריאה. רק 30% מהאוכלוסייה שמרכיבה עדשות מגע מרכיבה עדשות מגע מולטיפוקל. אנחנו מבחינים בשני סוגי עדשות מולטיפוקליות מעבר לכך יש לנו עדשות לתקופה ארוכה עדנה, רכות וקשות נושמות. ועדשות חד פעמיות, חודשיות ויומיות

רצוי להתאימן את אופטומטריסט המתמחה ומנוסה. לעדשות האלו אזור מרכזי לראיה מקרוב,

אזור טבעתי לטווח הביניים, וטבעת חיצונית לראיה מרחוק.

האופטומטריסט חייב לדעת את צרכיו של המטופל ועיסוקו .הקושי שמתעורר אצל המטופלים הוא באי יכולת לאזן את הראיה , מאמץ בעיניים, צמצום שדה ראיה לקרוב, קושי בשימוש באזור הביניים, אבל זה מסתדר תוך מספר שבועות.

לפעמים יש לנו צורך לבצע הפרדה בין שתי העיניים מונו ויזן גם בהתאמת עדשות מגע מולטיפוקליות.

עדשות מגע מולטיפוקליות מתאימות לספורט, טיולים.

היום עדשות המגע המולטיפוקליות עשויות מחומרים מדור חדש סיליקון הידרוג’יל או חומר hema המכיל 3 מרכיבי לחות המשתחררים בזמן מצמוץ.

ממליצה לכם להשתמש בעדשות מגע יומיות עדשות אילו מהוות פריצת דרך בתחום הפיתוח של העדשות המגע המולטיפוקליות.

במידה ויש לנו מטופלים עם מספרים וצילינדרים גבוהים או בעיה אחרת נצטרך להתאים עדשות מגע מולטיפוקל מיוחדות בייצור אישי. המתאימות בצורה אינדיבידואלית למטופל.

אנחנו מבחינים בזוג אחד לשנה או בתחלופה של כמה זוגות בשנה .

אם נתקלתם בבעיה

פנו אלי

ארזה 🙂

ארזה פרוכטר,
אופטומטריסטית קלינית B.Sc
נייד 052-2512312

לתיאום פגישה נא למלא את הטופס

* שדות חובה מסומנים בכוכבית.

לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים – צרו איתנו קשר עכשיו:

ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc
מומחית בקרטוקונוס ועדשות מגע מולטיפוקליות בהתאמה אישית

Call Now Button