עדשות מולטיפוקל: רואים את העולם ברור לכל המרחקים…
מהן עדשות מגע מולטיפוקל?
עדשות מגע מולטיפוקל, או עדשות מגע מולטיפוקליות הן עדשות מגע רב מוקדיות, המאפשרות ראייה חדה ונוחה למרחקים שונים – לטווח הרחוק, לטווח הביניים, ולטווח הקרוב. בעזרת זוג אחד של עדשות מגע מולטיפוקליות ניתן לקרוא ספר, לראות טלוויזיה ואפילו לנהוג. עדשות מגע מולטיפוקליות הן עדשות יעילות ונוחות המהוות בשורה של ממש לאנשים המרכיבים משקפי מולטיפוקל ומעוניינים לעבור ולהשתמש בעדשות מגע.
למי מיועדות עדשות מגע מולטיפוקליות?
עדשות ראייה מולטיפוקליות מתאימות לאנשים הזקוקים לתיקון ראייה בו זמני למרחקים השונים – לטווח רחוק, טווח ביניים וטווח קרוב. לאחר גיל ארבעים, רבים מאיתנו שמים לב שאיכות הראייה לטווח הקצר נפגמת ומדרדרת. בעיית ראייה זו המתפתחת עם הגיל מכונה זוקן ראייה (פרסביופיה). עבור אלו שמרכיבים עדשות מגע לראייה לרחוק, הדרדרות איכות הראייה לטווח הקרוב מהווה בעיה משמעותית הניתנת לפתרון בעזרת עדשות מגע מולטיפוקל.
כמו כן, עדשות מגע מולטיפוקל עשויות להתאים לאנשים המרכיבים משקפי מולטיפוקל, שמאסו במשקפיים ומעוניינים לעבור להשתמש בעדשות מגע באופן קבוע.
המועמדים המתאימים ביותר לעדשות מולטיפוקליות הם אנשים בעלי מוטיבציה גבוהה ביותר שכבר מרכיבים עדשות מגע ושסובלים מליקויי ראיה משמעותיים.
מבנה עדשות מגע מולטיפוקל
המבנה האופטי של העדשה מאפשר שימוש בשלושה אזורי מיקוד עיקריים:
1. איזור מיקוד לקריאה עד למרחק של 45 ס”מ.
2. איזור מיקוד לטווח ביניים עד למרחק של 2.5 מטר: סביבת החדר, מחשב, טלוויזיה.
3. איזור מיקוד למרחק עד אין סוף.
כיצד בנויה עדשה מולטיפוקלית?
האופן שבו בנויות עדשות המגע המולטיפוקליות אינו דומה לאופן בו בנויות עדשות משקפיים מולטיפוקליות. אנחנו מבחינים בשתי קבוצות עיקריות של עדשות מגע מולטיפוקליות:
ראייה סימולטאנית: עדשות מגע מולטיפוקליות מסוג זה נותנות לעין תמונות ברורות וסימולטניות של הטווח הרחוק וגם של הטווח הקרוב. זה נשמע מוזר, אבל המוח מסתגל ובוחר את הטווח והדמות עליהם הוא מעוניין להסתכל, מתמקד בהם ולומד להתעלם מטווח המרחק האחר. החיסרון בסוג כזה של עדשות הוא שלעיתים נוצר בלבול בראיה וטשטוש הדמות עליה אנו מסתכלים.
ראייה אלטרנטיבית: בעדשות מגע מולטיפוקליות מסוג זה איזורי המיקוד והתיקונים למרחקים השונים נמצאים בחלקים שונים של העדשה. המטופל מסתכל דרך איזורי המיקוד השונים של העדשה, כאשר העדשה זזה על הקרנית עם תנועות העיניים. בסוג כזה של עדשות מגע יש חשיבות מכרעת להתאמת העדשה על ידי האופטומטריסט. ההתאמה בשיטה זאת חייבת להיות מדויקת ויש צורך להקפיד שתנועת העדשה תתאים למעברים בין המוקדים למרחקים השונים.
סוגי העדשות והמלצות
ישנם כמה סוגים של עדשות מגע מולטיפוקליות: עדשות מגע רכות – לשימוש ממושך או עדשות מגע רכות חד פעמיות – בנוסף ישנן עדשות מגע מולטיפוקליות קשות נושמות.
למען בריאות העין חשוב שעדשות המגע המולטיפוקליות תהיינה עשויות מחומרים מתקדמים בעלי עבירות חמצן גבוהה ושההחזקה שלהן תהיה נוחה.
לקריאה על עדשות מולטיפוקל מומלצות והיצרנים המובילים בשוק » לחץ כאן
לסיכום, כדי לקבל עדשה מולטיפוקלית איכותית המאפשרת ראייה חדה ונוחה, חשוב מאוד לעשות ולהתאים את עדשות המגע המוטיפוקליות אצל אופטומטריסט מיומן ומנוסה.
רוצים לדעת עוד? צרו איתי קשר:
ארזה פרוכטר,
אופטומטריסטית קלינית B.Sc
פיכמן 19, תל אביב
טל’ נייד: 052-2512312

לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים – צרו איתנו קשר עכשיו:
ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc
מומחית בקרטוקונוס ועדשות מגע מולטיפוקליות בהתאמה אישית