מחלות עיניים נפוצות: הסוגים שכדאי לכם להכיר

בריאות העיניים היא אחד הדברים החשובים ביותר, בקרב בני אדם בכל גיל. קיימים לא מעט סוגים שונים של מחלות עיניים נפוצות. על מנת שתוכלו לשמור על בריאות עיניכם, חשוב מאוד לעבור בדיקות ראייה שגרתיות כל כמה זמן. בייחוד במקרים בהם ידועה לכם היסטוריה משפחתית של מחלות עיניים. הבדיקות קריטיות לאבחון מקדים, למניעת לקות ראייה וחלילה גם אובדן ראייה. אז אילו מחלות עיניים נפוצות קיימות? מהם הסוגים השונים ובמה הם מתבטאים? המשיכו לקרוא וגלו.

הסוגים השונים של מחלות עיניים נפוצות בימינו

מחלות עיניים, מהקלות ועד הקשות ביותר, פוגעות באופן משמעות בשגרת היום יום של כל אחד הסובל מהן. מסיבה זו, חשוב לנסות להקדים תרופה למכה ולהכיר את סוגי המחלות הנפוצות השונות. כך נוכל לדעת כיצד מאבחנים אותן ולאילו תסמינים צריך לעשים לב בכל אחת מהמחלות.

קרטוקונוס

קרטוקונוס היא אחת ממחלות העיניים הנפוצות באזור הים התיכון. בעברית היא נקראת קרנית חרוטית. זוהי בעצם מחלה הפוגעת במבנה הטבעי והתקין של הקרנית בעין. מחלה זו גורמת לשינויים הדרגתיים במבנה של הקרנית. שינויים אלו גורמים למצב בו הקרנית נעשית דקה יותר במרכזה ובחלקה התחתון ומקבלת צורה של מעין קונוס. מחלה זו לרוב נגרמת בעקבות רקע תורשתי. גורמים חיצוניים גם כן יכולים להשפיע על היווצרותה, כדוגמת שפשוף מתמיד ואגרסיבי של העיניים למשך זמן רב. מחלה זו גורמת לקוצר ראייה ולצילינדר גבוה. התמונה הופכת ללא אחידה ולא ניתן לתקן מצב זה באמצעות משקפיים. הפתרון במקרים אלו, יהיה ניתוח להשתלת טבעת בקרנית העין, או במקרים יותר קיצוניים, השתלת קרנית חדשה מתורם.

ניוון רשתית

מצב זה נקרא גם ניוון מרכז הראייה ברשתית. מחלת עיניים נפוצה זו היא הסיבה השכיחה ביותר לאיבוד ראייה בגיל מבוגר. בייחוד כשזה נוגע לעולם המערבי. ברוב המקרים, לניוון הרשתית אין סימפטומים נוספים פרט לירידה משמעותית באיכות הראייה. עם זאת, לעתים מחלה זו עלולה לחולל שינוי דרמטי באיכות הראייה וגם לפגוע באופן משמעותי בתפקוד הכללי של החולה.

קטרקט

קטרקט, או בשמו הנוסף “ירוד”, הוא מצב בו עדשת העין הטבעית הופכת לעכורה. מה הכוונה? עדשת העין מורכבת מרקמה שקופה וגמישה. כחלק מתהליך הזדקנות טבעי, העדשה עלולה להפוך לעכורה ולפגוע בחדות הראייה. מצב זה ככל הנראה עומד בראש הרשימה של מחלות עיניים נפוצות בקרב מבוגרים. זוהי המחלה השכיחה ביותר שנגרמת עקב העלייה בגיל והשינויים הטבעיים שהעין עוברת עם השנים. יחד עם זאת, כדאי לדעת שקטרקט לא נוצרת בעקבות עלייה בגיל בלבד. גורמים נוספים למחלה זו הם חבלה משמעותית לעין, קטרקט מולד, תופעת לוואי של תרופות שונות, ועוד סיבות נוספות כדוגמת סכרת או חשיפה ממושכת באופן קיצוני לשמש ישירה.

גלאוקומה

כשזה נוגע למחלות עיניים נפוצות, גלאוקומה היא בהחלט אחת שחשוב להכיר. זוהי מחלה הגורמת לצמיחה מואצת של כלי דם בלתי תקינים ברקמות העין. היא בעצם מובילה למצב של בעיות בניקוז הנוזלים מן העין. מצב זה יוצר לחץ תוך עיני שעלול לפגוע בעצב העין עד מצב של עיוורון. מחלה זו יכולה להיות מסוכנת ביותר. חשוב מאוד לאבחן אותה באופן מדויק על ידי רופא עיניים מומחה ולטפל בה כראוי, בהקדם האפשרי.

רוצים לדעת עוד? צרו איתי קשר: 

ארזה פרוכטר,
אופטומטריסטית קלינית B.Sc
פיכמן 19, תל אביב
טל’ נייד: 052-2512312

ארזה פרוכטר - טיפול במחלות עיניים

לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים – צרו איתנו קשר עכשיו:

ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc 
מומחית בקרטוקונוס ועדשות מגע מולטיפוקליות בהתאמה אישית

אולי יעניין אותך גם

Call Now Button