כאשר אנו סובלים מבעיה בעיניים או בראייה אנו לא תמיד יודעים למי לפנות. האם לפנות לרופא עיניים או אולי לאופטומטריסט או דווקא לאופטיקאי?
לכל אחד ממקצועות אלה יש תפקיד מוגדר ושונה בטיפול בבעיות ראייה. יחד עם זאת, יש קשר הדוק בין תפקידם של רופא העיניים, האופטומטריסט והאופטיקאי. לכן, קל מאוד להתבלבל באשר לסמכותם ותפקידם.
בואו נעשה סדר, מה תפקידם של מקצועות אלו ולמי יש לפנות כאשר חשים בבעיה במערכת הראייה.
רופא עיניים
השכלה: לרופא העיניים השכלה של 12 שנות לימודי רפואה במוסד אקדמאי. רופא העיניים לומד שבע שנים לימודי רפואה כללית, ועוד חמש שנים של התמחות ברפואת עיניים. רופא העיניים צריך לעבור בחינות של משרד הבריאות בכדי לקבל רישיון.
תפקידי רופא העיניים: בודק את בריאות העין, מאבחן ומטפל במחלות עיניים, ובפציעות בעיניים. רופא העיניים מוסמך לטפל בבעיות העיניים באמצעות תרופות וניתוחי עיניים.
אופטומטריסט
השכלה: לאופטומטריסט השכלה של ארבע שנים במוסד להשכלה אקדמאית. אופטומטריסט צריך לעבור בחינה של משרד הבריאות כדי לקבל רישיון.
תפקידי האופטומטריסט: מבצע בדיקות ראייה, בודק את תפקודי הראייה, מיקוד ראייה. האופטומטריסט מטפל ומתאים משקפי ראייה ועדשות מגע ומבצע תרגול ראייה.
אופטיקאי
השכלה: שתי שנות לימוד במסגרת של לימודים מקצועיים. בסיום לימודיו האופטיקאי מוסמך על ידי משרד העבודה ולא על ידי משרד הבריאות.
תפקידי האופטיקאי: טיפול בצד הטכני של הרכבת משקפיים ומסגרות – ביצוע המרשם המתאים שקיבל מהאופטומטריסט. האופטיקאי מלטש את העדשות, מתאימן למסגרת ומרכיב אותן. הוא מוסמלך לקחת מדידות, למכור משקפיים ולהתאים מסגרות לפנים.
לסיכום, במטרה לשמור על בריאות העיניים ועל ראייה תקינה ואיכותית מומלץ תמיד לשלב בין בעלי המקצוע השונים. יש להקפיד על בדיקות עיניים תקפותיות אצל רופא העיניים במטרה לאתר התהוות של מחלות עיניים. בנוסף, יש לפנות לאופטומטריסט כדי לבדוק את איכות וחדות הראייה ולבדוק האם יש צורך בהתאמת משקפי ראייה או עדשות מגע
רוצים לדעת עוד? צרו איתי קשר:
ארזה פרוכטר,
אופטומטריסטית קלינית B.Sc
פיכמן 19, תל אביב
טל’ נייד: 052-2512312

לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים – צרו איתנו קשר עכשיו:
ארזה פרוכטר, אופטומטריסטית קלינית B.Sc
מומחית בקרטוקונוס ועדשות מגע מולטיפוקליות בהתאמה אישית