במחלת הקרטוקונוס מטפלים לפי מידת חומרתה: הטיפול כולל עדשות מגע, טיפול בקרוס לינקינג – קשר צילוב, השתלת טבעות, והשתלת קרנית שכבתית או מלאה.
כאשר המחלה קלה, אפשר לתת משקפים או עדשות מגע מיוחדות הנותנות מענה לראיה.
כאשר מחלת הקרטוקונוס מתקדמת והקרנית נעשית יותר אסימטרית ולא קמורה, נאלצים לטפל בהקטנת הקמירות על ידי השתלת טבעות. טיפול קרוס- לינקינג עוצר את התקדמות הקרטוקונוס ובסוף כאשר המחלה במצב חמור אנחנו נאלצים להשתיל קרנית.
השתלת טבעות – intacs
ישנם שני מקטעים בצורת חצי עיגול כל אחד המושתלים בקרנית בחלק ההיקפי שלה. טבעות אילו עשויות מחומר קשיח והן גורמות להשטחת הקרנית. הטבעות לא מתאימות בכל המקרים של הקרטוקונוס אלא רק בקמירות קלה או בינונית. הטבעות לא מרפאות אבל משפרות את הראיה ומאפשרות התאמה קלה יותר של משקפים או עדשות מגע.
לפעמים הקרטוקונוס ממשיך להתקדם לאחר התקנת הטבעות ויש צורך להוציאן ולבצע השתלת קרנית. זהו אמצעי זמני הדוחה למספר שנים את ההשתלה.
קשרי צילוב (קרוס לינקינג)
מטרת הטיפול היא לייצב את רקמת הקרנית במקרים של התקדמות והחמרה.
משלבים ויטמין b2 (ריבופלאבין) המוזלף לקרנית עם חשיפה לקרני uva שילוב זה גורם ליצירת קשרים פנימיים בין הקולגן המרכיב את הקרנית. קשרים אילו מקשיחים את הקרנית ומונעים החמרה של התקמרותה ולעצירת הקרטוקונוס.
הטיפול יעיל ועוצר את החמרת הקרטוקונוס ומייצב את הקרנית. חשוב לטפל כמה שיותר מוקדם כאשר הקרטוקונוס מתחיל להתקדם.
השתלת קרנית
השתלת קרנית לקרטוקונוס נעשית כפתרון אחרון . בניתוח נלקחת קרנית מתורם וחלקה המרכזי מושתל במקום החלק המרכזי של הקרנית של החולה.
הקרנית אינה מכילה כלי דם ולכן אינה חשופה למערכת החיסונית כמו איברים אחרים. לכן הסיכון בדחיית הקרנית קטן.
קיימות מספר שיטות של השתלת קרנית, השתלה מלאה והשתלה שכבתית (dalk.)
מידע נוסף על קרטוקונוס: