אין אף לא אחד מאיתנו שיכול להמעיט בחשיבות העיניים שלנו. לכן, גם אם אתם מרגישים שאתם רואים מעולה ולא קיימות אצלכם שום הפרעות, או חוסר נוחות הקשור בראייה ובעיניים – עדיין חשוב מאוד שתלכו לבצע בדיקות עיניים שגרתיות שיכולות למנוע מכם סיבוכים בעתיד. באיזה גיל צריך ללכת לבדיקה? אצל מי מומלץ לבצע את הבדיקה? מה בדיוק בודק האופטומטריסט? ואילו סימפטומים מחייבים אותנו להגיע להיבדק בהקדם? כל התשובות בפנים.
מדוע עלי לבצע בדיקות עיניים שגרתיות?
הרגל נפוץ שיכול להוות מכשול גדול בנושא, הוא להתעלם מבדיקות שגרתיות כל עוד אנחנו מרגישים טוב. לעיתים קרובות מדי, כאשר מתגלה בעיה, מתחילים כאבים – אז אנחנו נזכרים כמובן ללכת לבדוק ולטפל בבעיה. אך ההרגל הנכון יותר שנוכל לאמץ לעצמנו, לפחות בכל הקשור לאחד האיברים הכי חשובים לנו בגוף, הוא ללכת ולבצע בדיקות עיניים שגרתיות גם כאשר אנחנו רואים ומרגישים מצוין. הרגל זה, יכול לאורך הזמן ובסבירות גבוהה, למנוע סיבוכים ובעיות. בעיות אשר יכולות להתגלות בזמן מוקדם בבדיקה שגרתית, ובכך לחסוך לכם ולעיניים שלכם כאבים וחוסר נעימות בעתיד.
מתי עלי ללכת להיבדק ובאיזו תדירות?
על פי המומחים בתחום, ההמלצות ללכת לבדיקות עיניים שגרתיות הינן באופן הבא:
- עד גיל 40 – אחת לחמש שנים.
- בגיל 40 – ביצוע בדיקה מקיפה, אשר לאור תוצאותיה תיקבע תדירות הבדיקות בהמשך.
- גיל 65 ומעלה – אחת לשנה.
אילו מחלות שכיחות בדיקות עיניים שגרתיות יכולות למנוע?
ישנן מספר מחלות עיניים אשר מוגדרות כשכיחות, ואשר בדיקות עיניים שגרתיות יכולות למנוע יחסית בקלות על ידי זיהוי וטיפול מוקדם בבעיה. הנה כמה ממחלות העיניים הנפוצות שניתן למנוע:
- קטרקט: עכירות עדשת העין אשר עלולה להוביל להפרעות חמורות בראייה. בשלבים מתקדמים של המחלה יש לבצע ניתוח להסרה. הסימפטומים – ראייה כפולה, טשטוש ועכירות, ירידה באיכות הראייה וסנוור.
- גלאוקומה: מחלה הפוגעת בעצב הראייה ועלולה להוביל לאובדן ראייה מלא. המחלה נגרמת לרוב על ידי לחץ תוך עיני מוגבר. הסימפטומים – יש קושי בזיהוי סימנים מקדימים לגלאוקומה, לכן חשוב מאוד למניעתה לבצע בדיקות עיניים שגרתיות.
- ניוון מקולרי של הגיל: מחלה השכיחה יותר בקרב גילאי 65 ומעלה. לא מן הנמנע שתיווצר אף בגיל מוקדם יותר. נזק שנוצר לשכבת הפיגמנט אפיתל, כתוצאה משקיעה של בלאי מתחת לרשתית העין, ועלול להוביל לפגיעה חמורה בראייה, לבצקת ולדימום באזור. הסימפטומים – ירידה ברגישות לאור, קושי בראייה בחושך, טשטוש, כתם במרכז שדה הראייה.
למה חשוב להגיע רק לאופטומטריסט מומחה למחלות עיניים?
לעיניים שלכם מגיע את הטוב ביותר. לכן כאשר אתם הולכים לבצע בדיקות עיניים שגרתיות, אתם קודם כל עושים את הדבר הנכון. אך לצד זאת, חשוב לוודא שהתועלת שבבדיקה תהיה מרבית ויסודית. אופטומטריסט אשר מומחה למחלות עיניים יוכל לעשות שימשו במכשור חדשני, אשר בעזרתו הוא ימפה מבנה העין כולו, יבדוק את הלחץ התת-עיני, יאתר את ראשיתן של בעיות שעלולות להתפתח במידה ויש כאלה ולמעשה יאבחן את מצב העיניים הכולל.
לכן לבחירה של האופטומטריסט אליו ניגש לביצוע הבדיקה, יש משקל רב. אצל ‘ארזה פרוכטר’ תוכלו לקבל את השירות האופטימלי, החל מבדיקה על ידי אופטומטריסטית קלינית אשר מומחית למחלות עיניים, ובעלת 25 שנות ניסיון בתחום, ועד יחס אישי ומקצועי ברמה הגבוהה ביותר.